TË MBROJTUR KUDO QË TË SHKONI

S-CROSS ofron një ndjenjë superiore sigurie, e cila përmirësohet më tej nga sistemet e avancuara të sigurisë të Suzuki, në mënyrë që të gjithë pasagjerët të ndihen të sigurt gjatë vozitjes. Makina ALLGRIP e mbështetur nga teknologjia e avancuar e kontrolluar në mënyrë dixhitale e bën më të lehtë drejtimin e shoferit, ndërkohë që u ofron pasagjerëve një ndjenjë rehati dhe relaksi

Kontrolli i mbajtjes së mjetit në pozicion në një kodër

Ky funksion lehtëson lëvizjen e automjetit në kodra, por gjithashtu e mban mjetin të palëvizshëm në kodra kur shoferi lëshon pedalin e frenimit dhe shtyp pedalin e gazit.

Monitorimi i “pikës së verbër”.

Kur funksioni është i ndezur dhe një objekt i afrohet automjetit në pikën qorre, shoferi merr një paralajmërim për dritë dhe tërheqje, në mënyrë që ndryshimi i korsisë së drejtimit të jetë i sigurt dhe pa rrezik të mundshëm për t’u goditur nga një automjet tjetër.

Njohja e shenjave të komunikacionit

Ky sistem përdor një kamerë monokulare për të zbuluar shenjat rrugore. Kjo i referohet personazheve për kufiri i shpejtësisë, rrugicat qorre, rregullore të veçanta të trafikut, të cilat, kur njihen, shfaqen me shumë informacione brenda automjetit dhe informon drejtuesin e mjetit

Parandalimi i largimit nga korsia

Kur automjeti lëviz me një shpejtësi mbi 65 km/h, kamera monokulare përdoret për të njohur linjat e korsisë. Prekja e vijave të mbylljes së korsisë së drejtimit njihet si mundësia e daljes nga korsia e drejtimit dhe aktivizohet automatikisht asistenca automatike e frenimit, e cila ndihmon shoferin të kthehet brenda vijave të korsisë së drejtimit.

Paralajmërim për largim nga korsia

Me shpejtësi mbi 60 km/h, kamera monokulare zbulon shenjat e korsisë së bardhë majtas dhe djathtas dhe sistemi paralajmëron shoferin me tregues të zërit dhe dritës kur zbulon se mund të ndodhë largimi nga korsia.

Paralajmëroni për lakimin

Kur automjeti është duke lëvizur me një shpejtësi mbi 60 km/h dhe është në kthesat brenda korsisë së drejtimit, sistemi aktivizon një sinjal zanor (buzzer) dhe një sinjal drite në panelin e instrumenteve. Kjo paralajmëron shoferin për kthesat në kthesa të shkaktuara nga lodhja ose ndonjë arsye tjetër

Sistemi automatik i frenimit duke përdorur sensorë të dyfishtë

Kur është në lëvizje, S-CROSS përdor dy sensorë – një kamerë monokulare dhe një sensor lazer – për të përcaktuar nëse ekziston rreziku i përplasjes me mjetin përballë apo me një këmbësor. Pas zbulimit të një përplasjeje të mundshme,sistemi paralajmëron ose aktivizon frenimin automatik, në varësi të situatës

Kontrolli adaptiv i lundrimit me funksionin Stop & Go

Kontrolli adaptiv i lundrimit në hibride të forta ka një funksion Stop & Go. Sistemi përshpejton dhe frenon për të ndihmuar shoferin të mbajë një distancë të sigurt nga automjetet përpara.