KONTROLL PËRSHTATSHËM I KRYERËZIMIT I KONTROLLUAR I RADARIT (ACC)

Kur ka një automjet para jush, sistemi adaptiv i kontrollit të lundrimit përdor teknologjinë e dërgimit dhe marrjes së valëve milimetrike të radarit, në mënyrë që Vitara juaj të ruajë automatikisht distancën midis automjeteve të specifikuara, sipas një prej tre cilësimeve të mundshme (Distanca nga automjeti në automjet ndryshon në varësi të shpejtësisë së mjetit). Kur nuk ka automjet para jush, sistemi ruan shpejtësinë (mbi 40 km/h) të vendosur nga shoferi.

KONSTRUKSIONE TECT SHUMË TË FORTË

Struktura e trupit të Vitara është projektuar sipas konceptit të rreptë TECT të Suzuki, struktura e të cilit thith dhe shpërndan maksimalisht energjinë e goditjes në rast përplasjeje.

KONTROLLI I SHPEJTËSISË

Monitorimi i shpejtësisë konstante, monitorimi i shpejtësisë së automjetit përpara, kontrolli i nxitimit

 

7 JASE AJRI

Makina juaj do të jetë më e sigurt sepse jeni të mbrojtur nga airbag-ët – duke përfshirë airbag standard SRS për shoferin dhe pasagjerin e përparmë, airbag-ët anësor SRS të përparmë, të cilët reduktojnë ndikimet në gjoks në përplasjet anësore, si dhe airbag-ët e kokës SRS dhe airbag-in SRS të krijuar për të reduktuar goditje në këmbët e shoferit.

PARALAJMËRIM PËR TRAFIKUN PAPA MJETET

Gjatë kthimit mbrapa, deri në një shpejtësi prej 8 km/h, Vitara përdor dy sensorë të pasmë për të ndihmuar shoferin, duke e paralajmëruar atë që t’i afrohet automjeteve në të dyja anët e automjetit. Nëse automjeti zbulohet, shoferi merr një paralajmërim vizual në ekranin me shumë informacione së bashku me një ton paralajmërues zanor. E lartpërmendura ndihmon në mënyrë të konsiderueshme drejtuesin për të manovruar sa më të sigurt që të jetë e mundur, kur lëviz mbrapa, kur dukshmëria shpesh zvogëlohet në të dy anët e automjetit.