JET DUAL

Motori i ri 1.2 DUALJET ka të integruar dy hundë për cilindër që përmirësojnë ndjeshëm efikasitetin termik
motori, rriti raportin e kompresimit deri në 13:1. Niveli i lartë i performancës arrihet nëpërmjet përmirësimeve të shumta të vogla që përfshijnë valvulat e marrjes së ndryshueshme të kontrolluara elektrikisht për të përshtatur më mirë rrotullimin e boshtit të motorit dhe e njëjta gjë vlen edhe për një pompë vaji të ndryshueshme me lëvizje elektrike, kapaciteti i së cilës varet nga ngrohja e motorit. Ka edhe grykë elektrike që ftohin pistonin me vaj, për të shmangur çdo mundësi mbinxehjeje dhe për të heshtur më tej zhurmën e motorit, të gjitha për të arritur një ekuilibër të përsosur midis nevojës për fuqi optimale dhe efikasitetit superior të konsumit të karburantit. .

KOMBINIM I MOTORIT DHE BATERISE LITIUM-JON PËR EDHE MË SHUMË FUQI

Në një përpjekje për të reduktuar më tej konsumin e karburantit, u përdor sistemi i ri hibrid i butë SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki), i cili është standard në modelet me motor 1.2 DUALJET. Sistemi SHVS përbëhet nga një ISG i lehtë, kompakt (gjenerator i integruar i nisjes) që ka funksionin e një motori elektrik dhe ndihmon motorin me benzinë ​​kur ai ka nevojë për energji shtesë, dhe bateritë e tij të lehta dhe shumë efikase litium-jon me karikim dhe shpërndarje të jashtëzakonshme të energjisë performanca kontribuon ndjeshëm në reagim, por edhe në uljen e konsumit të karburantit. Ky është sistemi hibrid optimal për makinat kompakte, i krijuar për të ofruar lehtësi, thjeshtësi dhe kursim hapësire, pa kompromentuar karakteristikat e drejtimit. Përkundrazi, duke kontribuar në karakteristika më të mira të drejtimit.

ISG funksionon si një motor startues për të kryer këtë veprim në heshtje dhe butësi.

Kur motori fiket (në një ndalesë), sistemet elektrike marrin energji nga bateria, duke kursyer karburant.

Sistemi ISG ndihmon motorin gjatë nisjes ose përshpejtimit, duke kursyer kështu karburantin.

ISG përdor energjinë e ngadalësimit për të gjeneruar energji elektrike dhe për të ngarkuar në mënyrë efikase bateritë.

ALLGRIP AUTO

ALLGRIP AUTO është një sistem optimal 4WD që i siguron shoferit qetësi mendore në drejtimin e përditshëm, veçanërisht kur vozit në rrugë të rrëshqitshme ose sipërfaqe të mbuluara me borë. Duke përdorur një tufë viskoze, sistemi me katër rrota shpërndan automatikisht çift rrotullues në rrotat e pasme kur zbulon se rrotat e përparme po humbasin kontaktin me rrugën.

PEZULLIM PER DREJTJE TE HARMONITE DHE TE FRYMIZUARA

Pezullimi i ri i projektuar përpara dhe mbrapa kontribuon në shkathtësinë e makinës, duke rritur emocionet në çdo ngasje, duke siguruar drejtimin e drejtpërdrejtë dhe kontrollin e rritur, pra cilësinë e drejtimit, për të cilën Swift është i njohur botërisht. Kombinimi i tij i forcës dhe komoditetit, ndërtimi i lehtë dhe saktësia e drejtimit është projektuar vetëm me synimin për të rritur kënaqësinë e drejtimit.