SISTEMI HIBRID I FUQYSHËM

Sistemi hibrid kompakt dhe i lehtë por i fuqishëm ofron ngarje hibride dhe EV me konsum efikas të karburantit. Ai përbëhet nga një motor 1.5 DUALJET, një njësi lëvizëse MGU, një kuti ingranazhi të automatizuar AGS dhe një sistem furnizimi me energji elektrike (bateri litium-jon 140V dhe inverter). Njësia MGU me efikasitet të lartë dhe me fuqi të lartë mundëson drejtimin elektrik duke e nisur vetë automjetin dhe gjithashtu duke ndihmuar motorin në përshpejtimin e automjetit.

48V SHVS SISTEM HYBRID I LETE

S-CROSS është i pajisur me një sistem të butë hibrid 48V SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) me bateri litium-jon shumë efikase, të cilat e bëjnë drejtimin edhe më të veçantë. SHVS përbëhet nga një gjenerator i lehtë dhe kompakt 48V ISG (Integrated Starter Generator) që ka funksionin të ndihmojë motorin me benzinë ​​kur ai ka më shumë nevojë për fuqi, përkatësisht përshpejtimin dhe parakalimin.

ALLGRIP OFRON MUNDËSINË E KATËR MËNYRAVE TË NDRYSHME TË DREJTIMIT

Katër cilësime lehtësisht të ndryshueshme të modalitetit të drejtimit (Auto, Sport, Snow, Lock) në të gjitha rrotat, ju lejojnë të zgjidhni atë më optimalin për kushtet në të cilat ndodheni..

FUNKSIONALITET PËR ÇDO DETYRË

Udhëtim ndërqytetës apo udhëtim i shkurtër? Dëshironi të kaloni kufijtë apo përmes ngutjes së qytetit? Pavarësisht se ku jeni, “hapni krahët” dhe emërtoni detyrën tuaj, dhe S-CROSS do ta bëjë atë me lehtësi. Në të njëjtën kohë, do të plotësojë të gjitha nevojat tuaja për prakticitet, rehati dhe siguri.

ALLGRIP – Modaliteti sportiv

Përmirëson kthesën në kthesat, duke shtuar më shumë çift rrotullues në rrotat e pasme, ndërkohë që siguron reagim më të mirë të motorit, duke optimizuar kështu karakteristikat e motorit dhe motorit.

ALLGRIP – Modaliteti i borës

Optimale për sipërfaqe me borë, të pashtruara dhe të tjera të rrëshqitshme sepse përmirëson kapjen gjatë përshpejtimit dhe rrit stabilitetin.

ALLGRIP – Modaliteti automatik

Prioriteti i programit është ekonomia në kushtet tipike të përditshme të drejtimit, ku disku kalon automatikisht në 4WD kur zbulohet rrëshqitje.

ALLGRIP – Modaliteti i kyçjes

Për të nxjerrë automjetin nga bora e thellë, balta ose rëra, sistemi shpërndan më shumë çift rrotullues në rrotat e pasme, pra aty ku nevojitet. Në të njëjtën kohë, sistemi ESP dhe teknologjitë e tjera të monitorimit janë optimizuar në mënyrë që të jetë e mundur kalimi në modalitetin Snow pa ndalur makinën. Modaliteti i kyçjes kalon automatikisht në modalitetin e borës me shpejtësi mbi 60 km/h.

Asistencë në zbritje

Në pjerrësi të pjerrët, kur frenimi i motorit nuk është i mjaftueshëm, sistemi frenon automatikisht për të kontrolluar një shpejtësi të sigurt. Ky sistem ju lejon gjithashtu të monitoroni shkallën tuaj të zbritjes pa prekur frenat, në mënyrë që të mund të përqendroheni plotësisht në drejtimin e drejtimit.

Sensorë parkimi para dhe pas

Sensorët tejzanor në parakolp zbulojnë pengesat dhe ofrojnë paralajmërime audio-vizuale që shoferi mund t’i shohë në ekran dhe t’i dëgjojë si një paralajmërim zanor.

Kamera mbrapa

Ekrani në kroskot tregon imazhin e hapësirës pas makinës të marrë nga kamera e pasme, e cila ndihmon në rritjen e dukshmërisë në pjesën e pasme të makinës, kur lëviz mbrapa.

Ekran me prekje 7 inç

Sistemi audio kontrollohet duke përdorur një ekran me prekje, i cili është po aq intuitiv sa një smartphone. Nëse e lidhni telefonin inteligjent me anë të Bluetooth® ose një kablloje USB, do të mund të përdorni disa aplikacione nga telefoni inteligjent në këtë ekran, i cili, përveç radios, përmban një kamerë mbrapa dhe një funksion navigimi.

Apple CarPlay

Apple CarPlay bën të mundur përdorimin e iPhone për të kryer telefonata, për të hyrë në muzikë, për të dërguar dhe marrë mesazhe dhe për të gjetur destinacione. Të gjitha këto funksione mund të aktivizohen me komandë zanore nëpërmjet
sistemin Siri ose nëpërmjet ekranit qendror brenda automjetit.

Android Auto™

Android Auto™ është një mënyrë më e thjeshtë dhe më e sigurt për të përdorur telefonin në makinë. Qasuni me lehtësi hartat, mediat dhe mesazhet tuaja të preferuara përmes aplikacioneve në ekranin multimedial

MirrorLink/h1>

MirrorLink ju lejon të shfaqni aplikacione të ndryshme në ekranin me prekje të smartfonit tuaj, duke ju dhënë akses në veçoritë e smartfonit tuaj

Kontrollues shumëfunksional

Timoni shumëfunksional i jep shoferit kontroll të plotë. Opsionet e radios dhe smartfonit Bluetooth® janë të disponueshme në timon, si dhe funksionet që lidhen me kontrollin adaptiv të lundrimit, të cilat janë gjithashtu të integruara në timon për të garantuar rehati dhe siguri maksimale.