SUZUKI HYBRID

Suzuki Hybrid është i shkëlqyeshëm, nuk ka nevojë për rimbushje, ofron efikasitet të karburantit, është miqësor ndaj mjedisit dhe siguron rehati maksimale.Falë paketës kompakte të baterive, hapsirat e brendshme të makinës nuk pësojnë asnjë ndryshim dhe nuk ka nevojë të karikoni makinën tuaj, sepse ajo rikarikohet vetë gjatë ngadalësimit.
Mbajeni stilin tuaj të drejtimit të pandryshuar dhe zbuloni lirinë maksimale të drejtimit Hybrid, duke reduktuar konsumin e karburantit dhe duke reduktuar emetimet CO2.

Çdo segment dhe kategori ka teknologjinë e vet. Gama e Suzuki dallohet në:
– Teknologji hybrid 12V, e disponueshme në modelet e segmentit B të gamës Suzuki: Ignis dhe Swift.
– Teknologjia hybrid 48V, e disponueshme në modelet e segmentit C: Vitara dhe S-Cross.

Teknologjia Hibride përbëhet nga një alternator ISG (Integrated Starter Generator) dhe një bateri litium-jon dhe nuk kërkon rimbushje, sepse makina rikarikohet në mënyrë autonome gjatë ngadalësimit.


Teknologjia Hybrid 12V është i disponueshëm në IGNIS dhe SWIFT 1.2 Dualjet nga 83 kuaj fuqi. Në këtë rast, sistemi hybrid ndihmon motorin e nxehtësisë duke përdorur një motor elektrik 12V (ISG-Integrated Starter Generator), me peshë vetëm 6 kg, i cili funksionon në kombinim me një bateri litium-jon. Është një sistem hibrid optimal, i projektuar për të ofruar jo vetëm efikasitet të karburantit, por edhe për sa i përket hapësirës dhe ekuilibrit të përgjithshëm të peshës. Bateria rikarikohet në mënyrë autonome dhe efektive në fazat e ngadalësimit për të pasur gjithmonë mbështetje maksimale në fazat e rikuperimit dhe përshpejtimit.


Teknologjia Hybrid 48V është e disponueshme në VITARA dhe S-CROSS me 129HP 1.4 Boosterjet. Teknologjia Suzuki Hybrid përbëhet nga një motor elektrik 48V, i cili gjithashtu kryen funksionet e alternatorit dhe motorit startues, një baterie litium-jon dhe një konvertues 48-12 V. Sistemi Suzuki Hybrid 48V garanton ndihmë të vazhdueshme për motorin termik dhe një rritje të energjisë së rikuperuar gjatë ngadalësimit, duke përmirësuar performancën e drejtimit dhe duke reduktuar konsumin e karburantit.

Post a comment