TEKNOLOGJIA 4X4 NGA SUZUKI

Në vitin 1970 Suzuki zhvilloi modelin e parë me lëvizje me të gjitha rrotat 4X4: Jimny LJ10. Për 50 vjet, teknologjia 4X4 ka ofruar zgjidhjen më të mirë për çdo nevojë. Teknologjia Suzuki 4×4 siguron komoditet, siguri dhe kontroll maksimal në të gjitha sipërfaqet. Dy zgjidhje teknologjike janë në dispozicion: Teknologjia ALLGRIP: AUTO,  SELECT dhe  PRO
Teknologjia 4X4 E-Four

ALLGRIP AUTO. Vetëm kënaqësi të ngasjes.
Do të keni qetësinë maksimale kur vozitni falë sistemit ALLGRIP AUTO i cili ju ndihmon të ruani kontrollin maksimal edhe në rrugë të rrëshqitshme ose me borë, duke ju lënë vetëm kënaqësinë e drejtimit.  Sistemi 4X4 shpërndan automatikisht më shumë fuqi shtytëse momentale në rrotat e pasme kur detekton rrëshqitje të rrotave. Teknologjia ALLGRIP AUTO ofrohet në Suzuki SWIFT dhe Suzuki IGNIS.

ALLGRIP SELECT. Zgjidhni rrugën tuaj
Me ALLGRIP SELECT, ju keni lirinë të zgjidhni modalitetin e përsosur për të trajtuar çdo rrugë, duke mbajtur të pandryshuar stilin tuaj të drejtimit. Zgjedhësi ALLGRIP me 4 mënyrat e tij të drejtimit siguron kontroll dhe kënaqësi maksimale .


AUTO MODE. Modaliteti ideal për jetën e përditshme, promovon efikasitetin e karburantit dhe, bazuar në kushtet e rrugës dhe stilin e drejtimit, transferon automatikisht çift rrotullues në boshtin e pasmë për të siguruar sigurinë maksimale.


SPORT MODE. Përmirëson reagimin ndaj komandave. Shpërndarje e ndryshme e fuqisë momentale që përmirëson performancën dhe ofron argëtim në ngasje.


SNOW MODE. I përkryer në dëborë, rrugë të papastërta dhe sipërfaqe të tjera të rrëshqitshme. Përmirëson tërheqjen gjatë përshpejtimit dhe promovon stabilitet.


LOCK MODE. Në sipërfaqe jashtëzakonisht të rrëshqitshme si akulli, balta ose rërë, sistemi maksimizon transferimin e fuqisë momentale në rrotat e pasme. Kjo së bashku me kontrollin e tërheqjes TCS, një funksion i pranishëm në ESP, bën të mundur kapërcimin e pengesave të papritura. Me arritjen e shpejtësisë 60 km/h, sistemi kalon automatikisht në modalitetin e borës. Teknologjia ALLGRIP SELECT është e disponueshme në Suzuki VITARA dhe Suzuki S-CROSS.


ALLGRIP PRO. Kudo! Ka rrugë që janë të pamundura për të gjithë, ose pothuajse të pamundura. Pse të kufizoni frymën tuaj të aventurës? Sistemi ALLGRIP PRO ju ndihmon të kapërceni sfidat tuaja dhe të arrini qëllimet më të pamendueshme. ALLGRIP PRO, ju ofron aftësi maksimale jashtë rrugës për të kënaqur shpirtin tuaj të aventurës. Me një sistem të aktivizueshëm me katër rrota me reduktues, do të arrini kudo. Një kuti transferimi ju lejon të kaloni nga 2WD në 4WD edhe me automjetin në lëvizje (deri në 100 km/h). Kur zgjidhet modaliteti 4WD, sistemi lidh drejtpërdrejt rrotat e përparme dhe të pasme, duke shpërndarë fuqinë momentale në të katër rrotat në mënyrë të barabartë. Kur terreni bëhet më i vështirë, është e mundur të zhvendoset leva e transmisionit në 4H për të kyçur makinën 4WD. Për të përballuar pjerrësitë më ekstreme, është e mundur të përdorni modalitetin 4L, duke futur ato të reduktuara. Duke u kthyer në rrugët e asfaltuara, thjesht kthejeni levën në 2H për t’u kthyer në lëvizjen me dy rrota. Bllokimi pneumatik në qendrat e përparme do të shkëputet automatikisht, duke reduktuar kështu konsumin e karburantit dhe zhurmën. Teknologjia ALLGRIP PRO është e disponueshme në Suzuki JIMNY.

Post a comment